fredag 25. januar 2008

Trenger tips fra dere!!

Nå har det gått over en mnd siden jeg har født Isa Leonora, tiden flyr!!
Isa Leonora er en ekte nattugle, hun er våken om nettene, og vi vil prøve å snu døgnevane hennes.

Har dere noe tips på hvordan vi kan snu døgnerytmen hennes?????????????

10 kommentarer:

Gromy sa...

Eg kan dessverre ikke gi dere råd siden eg er ikke en mor selv.
Men vis ho sover mye om dagene, så da kan dere prøve å vekke henne, få henne til å være mer våken om dagen slik at ho sover om nettene?

Ellers så aner eg ikke..

Håper dere klarer å forandre på hennes søvnmønsteret etterhvert, lykke til!

Helle Chr sa...

Hei...
Hm kanskje er det litt for tidlig å lære henne om døgn-rytme.
Jeg vet ikke om det virker, men det virker bra med gutten min, er at jeg bruker ikke sengen om dagen - bare barnevogn (som står ved gangen, eller ZZZ ute også.), siden det er ikke natt og vi kan bråke litt og når natten kommer - legger han i sengen, ammer kun ved sengen om natten og stille på rommet. Kanskje det ikke virker for henne, men det gjør med gutten min, han sov gjennom natten da han var ca. 2 mnd til 4-5 og der ble igjen litt våknet fra 5 til 6 halv mnd. Egentlig mye forskjell mellom barna - kanskje andre mødre har kommet med bedre enn min :)
Ellers kos dere så masse med datteren!!! God helg

familiekolvik sa...

Jøss en mnd har gått.. FORT ja... :)
Våken mye om netter, hmm. Er hun urolig eller er hun bare våken om netter?? Hvis hun er ¨bare våken om netter så kan dere bare la henne ligge i hennes seng. Det er nok bare i en periode nå.?. Men jeg synes iallfalla du bør forhøre deg med helse søster el gå inn på mamma/baby forum og sjekke der om noen har samme problem?
(Jeg har ikke opplevd med Jesper så jeg kjenner ikke til denne problem.)
Det ordner seg nok etterhvert ;)
Lykke til. Hils hjem

Anonym sa...

Hei! Isa Leonora er bare en mnd gammel, og her sier jeg hva jeg mener. Men det er selvsagt opp til deg å vurdere hvilke råd/mening du vil gjerne følge etter. Hun er fortsatt en liten baby, og hun får gjøre akkurat det hun vil. Drikke når hun føler for det, være våken når hun føler for det, sove når hun føler for det, drite når hun føler det. Altså får hun gjøre det akkurat det passer henne å gjøre. Jeg synes at man kan begynne å "påvirke/forandre" døgnrytme, matrytme og liknende når babyen er over 2 mnd gammel.

Eller kan du prøve å gjøre en forskjell mellom dagsoving og nattsoving, slikt som helle chr sa.

Men uansett, håper jeg at du finner en løsning/måte som dere er trives med :)

Fru Kolvik sa...

Surfet på nettet og fant denne link og tenkte på dere... Ta ett titt..

Det står mye bra på denne..

http://babyklar.no/index.php?option=com_content&task=view&id=86&Itemid=1&ed=22

Klem

Anine sa...

Hei!

1 mnd gammel allerede? Ja... Tiden flyr, sier jeg bare!

Ser at noen syns det er for tidlig å innføre rutiner. Bry dere ikke om hva andre mener. Gjør det som dere selv føler er best for dere. Barn er forskjellige!

Ja, barn kan være nattugler når de vil! Det vi gjorde (hun sov veldig mye om dagen de første ukene, sov så å si nesten hele tiden bortsett fra amme og bytte bleie!), så vi la henne om kvelden samtidig som oss selv, dvs mellom 11 og 12. Da kunne hun sove til mellom 4-5 før hun ville ha mat. Det holdte vi med sånn i ca to uker, før vi begynte å legge henne ca halv time tidligere. Begynte først med fast kl 11, så etter et par uker, begynte vi å legge henne halv 11, og etter en uke kl 10 osv... Til hun var ca 2-3 mnd sov hun fast kl 9. Ca 7-8 mnd til kl 8, og da begynte hun å sove kl 7 frem til nå. Det funket for oss, men det er ikke sikkert det funker hos dere. Dere må bare prøve dere frem og se hva som funker.

Dette er ihvertfall vår erfaring.

Lykke til :-)

Linn sa...

heisann vero:D gratulere så masse med en liten prinsesse. ser hun er lik deg nå:P

ja jeg forstår deg hva du mener og kjenner meg så godt igjen. slet samme med solan og ble gal av og til. men jeg fikk beskjed om å holde han lenge som mulig våken. vekke han , kle av han. Og det var ikke lett nei, så liten vettu sover så godt uansett hvor hehe.
men da maya kom oppdaget jeg at hun må sove trangt ( vant det fra magen) så hver gang jeg skulle amme henne før legge tid, så måtte jeg pakke henne inn i teppe. vet ikke om du har sett i andre land , feks russland el noe der de pakker ungen sikkerlig inn at de ikke får rørt på seg om du skjønner hva jeg mener. men jeg gjorde ikke slik da hehe. men pakket henne forsiktg inn før jeg ammet så når hun sovnet ved puppen så la jeg henne forsiktig i vogga og la en tynn teppe over. da sov hun bedre enn solan gjorde.

Men spørsmåle er å få ungen til å sove av seg selv i senga,, ja det e hvertfall ikke lett ( ikke for meg med 2 barna jeg har fått)

men det blir bedre etterhvert:) lykke til!
gratulere så masse igjen:)

Trude sa...

Hei!:)
Jeg har hverken erfaring eller noen gode råd å gi. Men jeg kan prøve å gi noen råd ut i fra det jeg har lest og hørt.
For det første så vet jeg ikke hvordan hun sover om dagen, men det kan være lurt å ikke bruke senga om dagen. Slik at hun forbinder seg seng med natt og mørk rom. Det har fungert for oss.
Også vet jeg ikke hvordan du gjør det med senga om natta. Men jeg har hørt at det er lurt å gjøre det lunt og varmt rundt babyen i senga. Og det har jeg i hvertfall gjort med Ida. En gang la jeg henne oppi i senga uten å legge tepper og sånn rundt henne. Da sov hun dårlig. De to første månedene pakket jeg henne i teppe også. Gjorde det før amming. Etter amming la jeg henne oppi seng og dyne oppå. Men det har du sikkert gjort også. Vet ikke om noe annet råd, må bare prøve dere fram. Men hun er bare 1 måned gammel. Kommer nok etterhvert. Lykke til :)

Anonym sa...

Hei, takk for diverse råd!

Jeg fikk råd fra helsestasjon, de foreslo at jeg skulle gi morsmelkerstatning, 60 ml før Isa Leonora skal legge seg, og det hjalp veldig mye. Hun sover bedre om nettene, og vi varme opp senga hennes før vi legge henne oppi. Nå sover hun rundt ett tiden, før måtte jeg amme henne i flere timer før hun sovnet, da er det om morgen, rundt 5-6 om morgen, slitsomt.
Nå føler vi mye bedre, og uthvilt og Isa virker mer fornøyd om dagen.

-Vero-

Veronica:-) sa...

Måtte bare slenge inn litt her :o)
Bare innfør en fast rutine uansett uten å kjøre hardt på barnet - men jeg mener at døgnrytmen kan "tvinges inn" når de er ca 6 mnd gammel, pga fast føde osv..
Jeg lot ungene ha sin egen rutine, derfor kaller vanligvis vi spedbarn som "SJEFEN I HUSET" - dette er derfor.. Etter ungene ble 6 mndr - innordnet jeg slik at de skal legges til en bestemt tid om kvelden hver kveld (ca 8 tiden)... Det gikk av seg selv.. Mitt syn er at unger skal justere døgnet selv fram til de er ca 6 mnd..

Men er selvsagt helt opp til hver enkelte om hvordan de vil ha det slik med sitt eget barn... :o)

Så til sist - gratulerer med jenta!! :o)
Ønsker deg lykke til! :o)